Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKennis delen en inspireren
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Kennissessie: Aanbesteden van bouwteams, een blik vanuit beleid en regelgeving

Datum: 10 juli 2017

Locatie: Universiteit Twente Enschede, Horst zaal 700 B

Stichting Pioneering werkt met vier thema’s in uiteenlopende projecten aan vernieuwing van de Twentse bouwsector. Eén van deze thema’s richt zich op aan- en uitbesteden in de GWW. De werkgroep vernieuwend opdrachtgeverschap en de stuurgroep Inn2GWW nodigen u daarom op 10 juli uit voor een kennissessie:

 

Aanbesteden van Bouwteams


Universiteit Twente, Drienerlolaan 5 Enschede

10 juli 2017
15.00 – 17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur


Het samenwerken van opdrachtgever en opdrachtnemer in een bouwteam mag zich in een steeds grotere belangstelling verheugen. Maar ondanks de vele positieve voorbeelden die de praktijk in de afgelopen jaren heeft opgeleverd, is het nog steeds een vorm waar publieke opdrachtgevers mee worstelen als het gaat om het aanbesteden.

Want hoe kies je nu ‘objectief’ voor het bouwteam als organisatievorm of bij aanbesteden voor een geschikte samenwerkingspartner? En, is dat eenvoudiger als het gaat om een private opdrachtgever?

Een andere uitdaging is het opstellen van een uitvraag die enerzijds specifiek genoeg is om te begrijpen waar het om draait, en anderzijds de aanbieders de ruimte biedt om zich te kunnen onderscheiden op gebied van samenwerking. En dit allemaal zonder als opdrachtgever té sturend te zijn. Voeg daaraan toe de nodige voorwaarden die vanuit wet- en regelgeving gelden en het lijkt niet zo verwonderlijk dat toepassing van bouwteams eerder uitzondering op zijn dan een verankering in het aanbestedingsbeleid.

In deze sessie zal aan de hand van een drietal (duo) presentaties nader worden ingegaan op cases uit te praktijk. Aansluitend zal besproken worden hoe we samenwerking in bouwteams beter in beleid zouden kunnen verankeren.  

Programma:

14.30 uuur

Inloop

15.00 uur

Opening door Léon olde Scholtenhuis (Pioneering)

15.05 uur

Hans Boes (Universiteit Twente): Overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van bouwteams

15.20 uur

Dick Schipper (Gem. Hellendoorn): Kiezen tussen een hybride contract en een bouwteam? Case herinrichting Grotestraat Nijverdal

15.40 uur

J. Immerman (gem. Borne) en M.Slot (NTP): Hoe creëer je onderscheidend vermogen bij aanbesteden? Case bouwteam Zenderen

16.00 uur

B. Meulenbroek (AKZO) en W. Mulder (Van Heteren): Is aanbesteden van een bouwteam eenvoudiger voor een private opdrachtgever? Case meerjarig onderhoud

16.30 uur

Discussie: Hoe kun je samenwerken in bouwteam in het beleid verankeren?

17.00 uur

Afsluiting


Wij hopen u op 10 juli te mogen begroeten! Aanmelden kan via de knop hieronder.

Bijdrage
We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan kennissessies is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. Eenmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groeten,

Léon olde Scholtenhuis
Stichting Pioneering, werkplaats Inn2GWW

Home > Activiteiten > Kennissessie: Aanbesteden van bouwteams, een blik vanuit beleid en regelgeving