Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKennis delen en inspireren
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Kennissessie: RGSiO in een NoM Project

Datum: 21 september 2017

Locatie: The Gallery, Hengelosestraat 500 te Enschede

Stichting Pioneering werkt met vier thema’s in uiteenlopende projecten aan vernieuwing van de Twentse bouwsector. De werkgroep Resultaatgericht Samenwerken in Onderhoud van de werkplaats Duurzaamheid nodigt u uit voor een de kennissessie 
 

 “RGS bij NoM , zo doen wij dat”

Resultaatgericht samenwerken in Onderhoud (RGSiO)
in een Nul-op-de-meter (NoM) project

21 september 2017 , 14.45 uur tot 17.30 uur 
Locatie: The Gallery, Hengelosestraat 500 te Enschede

Bij NoM-renovatie of –nieuwbouw, wanneer de energieprestatievergoeding (EPV) wordt toegepast, geeft de marktpartij een garantie voor de energieprestatie van het gebouw (incl. installaties) en de staat van onderhoud voor b.v. 25 of 40 jaar. Om die prestaties waar te maken is naast monitoring, het hebben van invloed op de onderhoudsstaat, inregeling, vervanging etc. essentieel.

Veel corporaties werken met een beperkt aantal vaste onderhoudspartner om naast het werken op basis van vertrouwen te voorkomen dat de corporatie per blok of complex een mix  van verschillende onderhoudspartners heeft.

Op dit moment wordt voor de exploitatie van NoM-woningen geregeld voor een tussenvariant gekozen: met de aannemer afspraken met betrekking tot resultaatgericht onderhoud voor de NoM-gerelateerde onderdelen en de rest blijft bij de vaste onderhoudspartners”. Dit kan aanleiding zijn voor “naar elkaar wijzen bij tegenvallers”. 

Rond bovenstaande en aanverwante onderwerpen zijn veel opdrachtgevers en –nemers op zoek naar dé aanpak die bij hen past. Dus een goed moment om van elkaar te leren, waarbij de nieuwbouw in Boswinkel de voorbeeldcasus is. 

Programma
14.45 uur    Inloop
15.00 uur    Openingswoord
15.05 uur    Casus Boswinkel: uitvraag op gebied van RGS bij onderhoud
16.00 uur    Pitches verschillende uitgangspunten en benaderingen RGSiO 
16.15 uur    Paneldiscussie
16.45 uur    Informele afsluiting 
 

Wij hopen u op 21 september te mogen begroeten!


Bijdrage

We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan kennissessies is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. Eenmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groeten,
Rutger Vrielink, directeur
Stichting Pioneering

 

Home > Activiteiten > Kennissessie: RGSiO in een NoM Project