Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Pioneering Café: Langer thuis wonen, maar hoe dan?

Datum: 2 november 2017

Locatie: Vulkon, Parkweg 161 te Enschede

Langer zelfstandig wonen
Dit Pioneeringcafe laat zien welke Pioniers
het langer zelfstandig wonen vergemakkelijken.


Uitnodiging Pioneeringcafé

2 november, 16.00 uur tot 18.00 uur
Vulkon kookbeveiligers
Parkweg 161, Enschede
 

Ook in 2017 blijven ouderen langer thuis wonen. Gemeenten, woningcorporaties en de vrije markt moeten dit samen mogelijk maken. Dat is het overheidsbeleid. Van ouderen wordt verwacht dat zij zelf zorgdragen voor de benodigde aanpassingen om op hoge leeftijd thuis te kunnen blijven wonen. Deze pioniers maken dat mogelijk:

Programma
15.45    Inloop

16.00    Welkom en pitch Vulkon Kookbeveliger door Anita Kollen
Een keukenbrand kan binnen vijf minuten overslaan naar uw hele woning. Deze wetenschap is de reden geweest om de Vulkon kookbeveiliger te ontwikkelen: Als de etenswaren in de pan droogkoken, gaat het gas of de kookplaat uit. Vulkon heeft voor alle methodes van koken een beveiliger ontwikkeld die voorkomt dat de vlam in de pan slaat. Deze gepatenteerde beveiligers zijn van een CE normering voorzien en kunnen veel psychische, fysieke en materiële schade voorkomen.

16.20    Pitch ErinThuis door Ludan Schmid
ErinThuis geeft senioren inzage in de huidige en gewenste situatie op het gebied van wonen, financiën, zorg en welzijn. Vervolgens brengt ErinThuis geheel vrijblijvend in kaart wat de senior nu kan regelen om deze gewenste situatie ‘toekomstbestendig’ te maken en welke (nieuwe) initiatieven, producten, diensten en technieken er zijn om dat mogelijk te maken. ErinThuis stelt haar complete netwerk (landelijke dekking) aan deskundige en betrouwbare instellingen, bedrijven en initiatieven kosteloos en vrijblijvend aan de senior ter beschikking en weet daarmee ‘financieel misbruik’ van de senior te voorkomen.

Voert uw bedrijf ook producten of diensten waarmee u interessant bent voor het netwerk van ErinThuis?

16.35   Pitch Nederlands Instituut voor Gezondheidszorg en Welzijn door Tjalke de Jong
NIGW’s missie is om mensen langer gezond en veilig te laten wonen. Nigw levert een persoonlijk veiligheidsplan zodat iemand met de omgeving zijn/haar veiligheidsrisico's in kaart heeft en kan reduceren. 
Individueel wordt een oplossing gemaakt met slimme sensoren. Bij een alarm gaan berichten naar de buren of anderen dichtbij.

Dit leidt tot snel informeel ingrijpen bij brand, vallen, dwaling en inbraak en verhoogde veiligheid voor andere bewoners en gebouwde omgeving. 

16.50   Paneldiscussie tussen veiligheidsregio, gemeente, woningcorporatie en markt over wat er nodig is om langer thuis wonen mogelijk te maken

17.15    Borrel

Wij hopen je op 2 november te zien!
Bijdrage
We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage.
Deelname aan het Pioneeringcafé is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis.
Eenmalig een café bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groet,
Het team van Pioneering
 
Over Pioneeringcafé
Sinds het najaar van 2016 inspireren wij u iedere 1e donderdag van de maand  tijdens het Pioneeringcafé. Ondernemers, onderwijs en overheden pakken in een informele setting het podium. Ieder Pioneeringcafé bundelt 2 tot 4 pitches rondom een actueel thema. Pioneeringcafé agendeert, verbindt en zoekt voedingsbodem. Het café vindt altijd plaats op een bijzondere plek of locatie van één van onze koplopers.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Home > Activiteiten > Pioneering Café: Langer thuis wonen, maar hoe dan?