Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Kennissessie toekomst van de wegbeheerder, deel 2

Datum: 15 november 2017

Locatie: Rijkswaterstaat District Oost, Brugginksweg 6 Hengelo

Uitnodiging

Kennissessie
Toekomst van de Wegbeheerder deel 2


Woensdag 15 november 2017 13.00-17.00 uur
Locatie: Rijkswaterstaat District ON, Brugginksweg 6 Hengelo

 


Op 11 oktober 2017 werd in het Provinciehuis de sessie Wegbeheerder van de Toekomst afgetrapt. Deze sessie richtte zich op de nieuwe voertuigtechnologie en beschikbaarheid van data voor de weggebruiker en –beheerder.

We nodigen u graag van harte uit voor de tweede sessie.
Deze zal plaatsvinden op Woensdag 15 november 2017 te Hengelo. We starten om 13h00 en ronden af met een borrel om 17h00.

Op 15 november zullen we spreken over betere reisinformatie en datakwaliteit via de Data Top 8 (Joost de Jong; Provincie Gelderland). We hebben het dan over contracten en uitvoering van datadiensten alsook het informeren van hulpdiensten en de weggebruiker. De tweede presentatie wordt gegeven door Evert Klem (RHDHV). Evert gaat in op de rijtaakondersteunende systemen, zelfrijdende auto’s en de impact hiervan op wegbeheer. Tot slot gaat Frans op de Beek (oud topadviseur Rijkswaterstaat) spreken over de ontwikkeling van Smart Mobility, Verkeersmanagement en de invloed daarvan op de wegbeheerder. 

Na de drie presentaties zullen we in discussie treden over hoe we in Oost Nederland deze lopende initiatieven verder kunnen brengen. Aad de Winter zal deze discussie voeden en deels begeleiden. Concrete vragen die we willen beantwoorden zijn: Kunnen we vanuit Stichting Pioneering een vernieuwing ondersteunen of een nieuw project op touw zetten dat het bestaande een stapje verder brengt? Welke overheid, onderzoek, ondernemers of onderwijsinstellingen zijn hiervoor nodig?

Bent u aanwezig en wilt u mee denken? Geeft u zich dan op. Hoewel de tweede sessie deels voort bouwt op de eerste, is deze ook te volgen indien u niet aanwezig bent geweest.


Bijdrage
We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan deze kennissessie is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis.
Eenmalig een bijeenkomst bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de Stuurgroep Inn2GWW
Léon Olde Scholtenhuis, Pioneering
Eef Uiterwijk, Provincie Overijssel
Willem Traag, Rijkswaterstaat

 

 

Home > Activiteiten > Kennissessie toekomst van de wegbeheerder, deel 2