Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Pioneering Café 'Waardecreatie door data'

Datum: 5 april 2018

Locatie: ntb

Voor het Pioneering Café van 5 april zijn we te gast bij Pioneer Roelofsgroep  in Den Ham: een familiebedrijf dat integrale (her)inrichting van de openbare ruimte verzorgt van ontwikkeling en ontwerp, tot en met uitvoering, beheer en onderhoud en eventueel financiering. Wij hopen u hier te ontmoeten voor een inspirerende middag met als thema
 

'Waardecreatie door data'

Hoe kun je met data meerwaarde en business creëren?

donderdag 5 april, 15.30 tot 18.00 uur
inloop vanaf 15.15 uur
Roelofsgroep, Marleseweg 27,  Den Ham

 

Tijdens deze bijeenkomst zullen bedrijven en leveranciers door middel van korte presentaties laten zien welke toegevoegde waarde data van gebouwen, gebruikers, installaties en GWW kunnen leveren voor gebouweigenaren, gebruikers en overheden.

 

 

Programma:

15.30 uur Welkom bij Roelofsgroep
15.40 uur Introductie waardecreatie met data en uitleg pitches
15.50 uur Pitches
   1:Tim Adema van Roelofsgroep geeft een presentatie over Data From SKy waarbij mbv drones verkeerspatronen worden vastgelegd en geanalyseerd.
   2: Cor Lont van Optima Infra geeft een presentatie over Infrakit, een praktische oplossing om BIM toe te passen in infrastructurele projecten waarbij ontwerp, uitvoering en databeheer samenkomen.
   3Chris Appels van de Altena groep geeft een presentatie over digitale daklekdetectie voor vlakke daken dat gegevens over de staat en de levensduurverwachting van dakbedekking kan genereren voor beheerprogramma's van gebouweigenaren.
   4: Harry Peters van BRControls geeft een presentatie over slimme sensoren voor het meten van het binnenklimaat, waarbij klimaat, verlichting, zonwering en positiebepaling in één systeem zijn geïntegreerd op basis waarvan de ruimte wordt geklimatiseerd.
   5Sander Leuftink van Aurum geeft een presentatie over hoe meetdata van gasverbruik, elektraverbruik, stadswarmteverbruik en opwek van zonnepanelen in woningen vertaalt kan worden naar bruikbare informatie voor de bewoner via een App.
   6Bas Hudepohl van QSXL geeft een presentatie over digitale HR zoekopdrachten waarbij met behulp van algoritmes uit heel veel digitale bronnen, de juiste kandidaat wordt gezocht.
   7Paul Mingnot van Withthegrid zal aan de hand van remote monitoring van kathodische bescherming van stalen leidingen en lekdetectie op afstand van warmtenetten, laten zien hoe Stedin en Eneco met data uit sensoren hun operationele kosten verlagen.
17.15 uur Netwerkborrel

7a47ed78-409b-40ce-b71b-ab38accbc321.png

Bijdrage
Deelname aan het Pioneeringcafé is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis.We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Eenmalig een café bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groet,
06d9c9bb-5e2f-4350-8f4b-b91ae37c8e86.jpg
Joke Bults
Chef werkplaats HTSM
Pioneering 

 

Over Pioneeringcafé
Sinds het najaar van 2016 inspireren wij u iedere 1e donderdag van de maand  tijdens het Pioneeringcafé. Ondernemers, onderwijs en overheden pakken in een informele setting het podium. Ieder Pioneeringcafé bundelt pitches rondom een actueel thema. Pioneeringcafé agendeert, verbindt en zoekt voedingsbodem. Het café vindt altijd plaats op een bijzondere plek of locatie van één van onze koplopers.
 

Home > Activiteiten > Pioneering Café 'Waardecreatie door data'