Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Kennissessie Innovatie van het bouwproces: van ontwerp tot uitvoering

Datum: 11 oktober 2018

Locatie: Prismare, Roomweg 167d Enschede

Uitnodiging

Kennissessie "Innovatie van het bouwproces:

van ontwerp tot uitvoering"

 
Binnen het thema HTSM stimuleert Pioneering de toepassing van slimme en technologische systemen. Om ons netwerk te inspireren en hiermee actief te laten deelnemen aan activiteiten en werkplaatsen organiseren we de kennissessie Innovatie van het bouwproces: van ontwerp tot uitvoering
 

11 oktober van 15.00 tot 17.30 uur
Prismare, Roomweg 167 d Enschede

 
Het karakter van deze bijeenkomst is “visionair”. We willen met de deelnemers gesignaleerde ontwikkelingen schetsen en de discussie voeren wat dit voor de bouw betekent. Dit doen we aan de hand van een aantal presentaties die een beeld geven welke nieuwe technieken er zijn om efficiënter te kunnen ontwerpen én bouwen.
 
Kwartiermaker Pioneering Gelderland, Alfonso Wolbert, zal vanuit zijn achtergrond als architect (ARX architecten) deze "visionaire sessie” inleiden, aangevuld met nieuwe inzichten op het vlak van het ontwerpen zelf.
 
Parametrisch ontwerpen is een ontwikkeling aan de “voorzijde”; de ontwikkeling van meer intelligente software stelt ons in staat om heel specifiek te ontwerpen waardoor een enorme efficiëntie verbetering bereikt wordt. Bart Wolbert (Mecanoo) is onlangs Cum laude afgestudeerd aan de TU Delft op een ontwerp waarbij deze techniek is ingezet. 
Hij zal ons aan de hand van zijn afstudeerproject laten zien hoe het hem heeft geholpen een complexe opgave tot een helder ontwerp te brengen.
 

De invoering van grootschalige productieprinters zal het produceren van basiselementen voor de bouw radicaal veranderen. Dit zal in combinatie met parametrisch ontwerpen leiden tot zeer grote materiaalbesparing en een impuls zijn voor het Circulair bouwen. Peter Sluiter, (Opiliones) gaat ons vertellen wat de stand van zaken is in de ontwikkeling van 3D-printtechnologie in en voor de bouw. Ivo Vrooijink (Saxion) zal dit aanvullen met praktijkcases vanuit de opleiding.
 
Niet alleen aan de ontwerp- en productie zijde zijn ontwikkelingen enorm, ook het “bouwen” is razendsnel aan het veranderen: We gaan van "ter plekke maken" naar “assembleren”. Martin Stor (CIVON) neemt ons mee in zijn "Gedachtenspinsels over cobots in de bouw in de (nabije) toekomst”.
 

Bijdrage

We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan de kennissessie is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis.
Eenmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering. 
 
Joke Bults, chef werkplaats HTSM 
Alfonso Wolbert, Kwartiermaker Pioneering Gelderland

Home > Activiteiten > Kennissessie Innovatie van het bouwproces: van ontwerp tot uitvoering