Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Kennissessie MDO-labs stand van zaken: duurzame experimenten en schaalbare oplossingen

Datum: 12 februari 2019

Locatie: The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

 

Uitnodiging

Pioneering nodigt u uit voor de kennissessie:

MDO-labs stavaza

duurzame experimenten en schaalbare oplossingen

12 februari, 15.00 uur tot 17.30 uur

The Gallery, ruimte de Erlenmeyer, Hengelosestraat 500 Enschede

 

Binnen het Pioneering Meest Duurzame Oplossingen Lab (MDO-Labs) wordt gewerkt aan een scala van potentieel interessante oplossingen voor een toekomstige CO2-neutrale woningvoorraad van de Twentse woningcorporaties verenigd in WoON Twente. Het gaat hierbij zowel om innovatieve duurzame experimenten als aanpakken die geschikt zijn voor opschaling. In deze bijeenkomst delen de Twentse woningcorporaties, marktpartijen en kennisinstellingen hun oplossingen, ervaringen en leermomenten.

De Twentse corporaties hebben tientallen lopende duurzame projecten en initiatieven voor het verduurzamen van huurwoningen. Een aantal interessante experimenten en opschaalbare trajecten komen deze sessie aan bod. O.a. praktische resultaten van enkele nul-op-de-meter renovaties.

 

Daarnaast wordt gewerkt aan herkenbare, rendabele en repeteerbare scenario’s voor duurzame projecten in de komende 5 – 10 jaar waarin versnellen en opschalen van het verduurzamen van de sociale huurwoning voorraad centraal staat.

Het MDO-lab geeft u een kijkje in de keuken!

Programma

Tijdens deze middag belichten we twee projecten die uitgevoerd zijn door Pioneers. Als eerste belichten we de gezamenlijke ervaringen van de renovatie van de DeJeu Woningen van Welbions die naar nul-op-de-meter zijn gebracht door Dura-Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo.

Als tweede project delen wij de ervaringen vanuit de renovatie van de woningen aan de Europa-Ring te Wierden van Reggewoon die door Ter Steege Vastgoed Hardenberg naar nul-op-de-meter zijn gebracht.

Hierna gaan wij graag met de aanwezigen in gesprek over de gedeelde ervaringen en is er ruimte voor discussie. Uiteraard sluiten we deze middag gezamenlijk informeel af.

Bijdrage

We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan de kennissessie is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. Eénmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groet,

Gerard Salemink
Stichting Pioneering


Home > Activiteiten > Kennissessie MDO-labs stand van zaken: duurzame experimenten en schaalbare oplossingen