Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Excursie "Warmtenetten in de praktijk"

Datum: 24 mei 2019

Locatie: ROC van Twente Hengelo

Uitnodiging

In de energietransitie wordt, in de bestaande bouw en dan met name voor oudere woningen, een warmtenet heel vaak als alternatief voor de warmtevraag genoemd. Maar wat is eigenlijk een warmtenet, waar komt de warmte vandaan en hoe komt het bij de woningen? Go Duurzaam beantwoordt deze vragen tijdens de

Excursie ‘Warmtenetten in de praktijk’

24 mei 2019 8.45 tot 12.00 uur
ROC van Twente Hengelo

 

Aan de hand van het bestaande warmtenet in Hengelo nemen Warmtebedrijf Hengelo en Warmtenetwerk Hengelo u mee in deze collectieve warmtevoorziening. Wij ontvangen u graag in het hoofdgebouw van ROC van Twente voor een inleidende presentatie over de energietransitie en warmteplannen en warmtenetten. Daarna gaan we in groepjes op bezoek bij achtereenvolgens de warmtebron van het warmtenet in Hengelo Nouryon, een van de DEC’s (Decentrale Energie Centrales): het recent gerealiseerde DEC Noord en bij een grote eindgebruiker: het ROC van Twente zelf.

 

Het vervoer naar Nouryon vindt plaats per bus. Naar de locatie DEC Noord gaan we te voet. Dit is een wandeling van ongeveer 10 minuten. Voor veiligheidshelmen en -brillen wordt door de organisatie gezorgd. Mocht u zelf in het bezit zijn van een veiligheidshelm of bril, dan vragen we u om deze mee te nemen.

 

 

Vanwege de beperkte ruimte op de 3 verschillende locaties én vanwege de veiligheid, kunnen slechts een beperkt aantal personen deelnemen. Meld u daarom alleen aan als u ook zeker aanwezig kunt zijn! Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelden en vol is vol.

 

GO Duurzaam                       Warmtenetwerk Hengelo                  Warmtebedrijf Hengelo

Eric Kouters                        Jan Breedveld                                 Bas van Golde

 

 

 

Home > Activiteiten > Excursie "Warmtenetten in de praktijk"