Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Brainstormsessie Digitalisering en Automatisering

Datum: 27 maart 2019

Locatie: Spinnerij Oosterveld, Rigtersbleek-Zandvoort 10 te Enschede; Boardroom

Digitalisering zet in rap tempo door in de bouw en biedt geweldige mogelijkheden. Door eerst te “bouwen” in een digitale realiteit, worden veel kostbare fouten al in de ontwerpfase voorkomen. En sensoren in bijvoorbeeld machines helpen je inzicht te krijgen in het moment waarop onderhoud nodig is, het aantal uren dat een machine gedraaid heeft of simpelweg waar hij zich bevindt. Maar wat doe je er al mee en weet je al welke voordelen digitalisering en automatisering voor jou bedrijf, proces of product kan hebben? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de

Brainstormsessie

‘Digitalisering en automatisering’

Kansen herkennen en benutten

27 maart, 14.30 tot 17.30 uur,
Spinnerij Oosterveld, Rigtersbleek Zandvoort 10 Enschede

Hoewel de stap naar digitaal werken soms heel logisch is, kan het implementeren van dergelijke veranderingen veel tijd kosten. Niet alleen voor je werkproces maar ook om de juiste mindset binnen de organisatie te creëren. Tijdens deze kennissessie laten we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien wat er kan, wat het op kan leveren maar ook wat de obstakels zijn.

We hebben voor deze kennissessie 2 relevante sprekers geselecteerd die in hun presentatie de link zullen leggen tussen de veranderingen in de digitale wereld en de bouw. Aan de hand van herkenbare praktijk cases zullen zij een blik geven wat er mogelijk is wanneer digitalisering juist wordt ingezet. 

Pioneering wil aan de hand van interesses en ervaring van deelnemers en serie werksessies organiseren om bewustwording te stimuleren en de (eerste) digitale slag te maken.

Programma

14.30 uur Inloop

14.45 uur Welkom Rutger Vrielink

15.00 uur Ruben Ogink, World Class Maintenance: WCM is het netwerk voor ‘smart maintenance’ in Nederland. Doelstelling is radicaal: op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de Nederlandse industrie. Met o.a. Fieldlab Camino zoekt WCM naar het voorspelbaar maken van het onderhoud van infrastructuur zoals kunstwerken, wegen en rails.

15.30 uur Dick Klaassen, Xeelas: Xeelas bouwt technische Internet of Things oplossingen. Maar ze helpen ook bouwgerelateerde bedrijven tot in de kern te transformeren naar het digitale tijdperk, met als resultaat: schaalbaarheid zonder extra menskracht.

16.00 uur Interactief gesprek met ophalen van thema’s en kansen in samenwerking met Pioneer Wordlenig

16.45 uur Afsluiting en napraten met borrel

17.30 uur Einde 

Home > Activiteiten > Brainstormsessie Digitalisering en Automatisering