Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Pioneering Café: Samen werken aan Water en klimaat

Datum: 4 april 2019

Locatie: Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1 Almelo

Uitnodiging Pioneering Café

De gevolgen van klimaatverandering raken ons allemaal: extreme hoosbuien, lange periodes van droogte, hittestress, overstromingrisico’s… we krijgen er steeds vaker mee te maken. Als we niets doen, kan de schade in onze steden en dorpen flink oplopen. Dat kunnen de betrokken overheden niet alleen; dat kan alleen door samen te werken.

Samen werken aan Water & Klimaat

4 april van 16.00 tot 18.00 uur
Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1 Almelo

 
 

Voor het Pioneering Café van donderdag 4 april zijn we te gast bij Pionier Waterschap Vechtstromen. Het staat in het teken van water en het klimaat. Zowel de laatste kennis over de gevolgen van klimaatverandering als allerlei innovatieve maatregelen en oplossingen passeren de revue. Stresstesten, risicodialogen en allerlei andere acties die gemeenten, waterschap en andere partijen ondernemen worden ook toegelicht. En ja… er wordt ook een aantal concrete initiatieven gepitched waarvoor Pioneers nog op zoek zijn naar mede-Pioneers.

 
 
 
   

Maar bovenal willen we ideeën ophalen en nieuwe initiatieven ontplooien waar we de komende periode samen onze schouders onder kunnen zetten. Want deze editie van Pioneering Café is meteen de start van een nieuwe Werkplaats Water en Klimaat. Er blijkt namelijk veel behoefte aan een plek waar publieken, privaten en kennisinstellingen samen kunnen werken aan allerlei technieken, maatregelen en oplossingen om onze steden en dorpen meer klimaatbestendig te maken.

Met de nieuwe Werkplaats Water en Klimaat willen we ervaringen, kennis en innovatie bij elkaar brengen. Zodat niemand het wiel zélf hoeft uit te vinden en we ons samen slimmer, beter en sneller kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Programma

16:00 uur: Welkom en opening door Rolf te Velde, directielid bij Waterschap Vechtstromen

16:05 uur: Presentatie bouwstenen en ideeën voor de nieuwe Werkplaats Water & Klimaat, door Chef Werkplaats Stefan Nijwening. Vraag & Antwoord

16:20 uur: 3 Pitches van 3 concrete projectideeën
1. Bufferblocks
2. Knijpstuwen
3. Afkoppelversneller


16:35 uur: Vraag en antwoord, reacties op de pitches, maar ook: ophalen van ándere ideeën, bouwstenen, tips en suggesties voor de Werkplaats Water en Klimaat; gefaciliteerd door Theo de Bruijn, lector duurzame leefomgeving aan de Saxion Hogeschool

17:00 uur: Netwerk Café, geflankeerd door presentaties van allerlei technieken, maatregelen en oplossingen die wel al bedacht maar nog op zoek zijn naar concrete toepassing en realisatie in een tuin, huis, wijk of stad.

18:00 uur: Afsluiting

Bijdrage

Deelname aan het Pioneeringcafé is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Eenmalig een café bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Over Pioneering Café

Sinds het najaar van 2016 inspireren wij u iedere 1e week van de maand tijdens het Pioneering Café. Ondernemers, onderwijs en overheden pakken in een informele setting het podium. Ieder Pioneering Café bundelt pitches rondom een actueel thema. Pioneering Café agendeert, verbindt en zoekt voedingsbodem. Het café vindt altijd plaats op een bijzondere plek of locatie van één van onze koplopers.

Home > Activiteiten > Pioneering Café: Samen werken aan Water en klimaat