Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Hackaton 'Internet of Things in Onderhoud'

Datum: 27 juni 2019

Locatie: Grolsch Veste, Enschede

Op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni organiseert Pioneering, in samenwerking met Pioneer Wordlenig, een Hackathon met als thema Internet of Things (IoT) in onderhoud. De hackathon vindt plaats op het ICT2 event van NDIX, een tweedaags congres voor het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven, overheden, onderwijs en zorg met als thema innovatie, inspiratie en verbinding. In twee dagen gaan teams van studenten en Young Professionals aan de slag met maximaal 5 vraagstukken uit de markt.

Hackaton 
'Internet of Things in Onderhoud'

27 en 28 juni 2019 9.00 - 17.00 uur
De Grolsch Veste Enschede

Voor opdrachtgevers en bedrijven uit het netwerk van Pioneering is dit dé kans om laagdrempelig en praktisch de toegevoegde waarde van IoT in Onderhoud te verkennen! Een team van talenten gaat met jouw praktijkcase aan de slag en komt tot verfrissend concept en nieuwe inzichten. Zo bouw je aan de digitale toekomst en kom je direct in contact met de talenten van de toekomst.


Gevraagd: Concrete praktijkcases in onderhoud

We zijn op zoek naar 2 tot 5 vraagstukken binnen IoT in onderhoud. Alle vraagstukken met een innovatief karakter in bestaande of nieuwe business zijn welkom. Dus denk je dat bestaand onderhoud met IoT slimmer en efficiënter is te organiseren? Of zie je met IoT kansen om een nieuw dienstconcept en/of nieuwe markt te ontwikkelen? Draag dan je vraagstuk aan, voorwaarde is dat je het samen doet met in totaal 3 partners (1 opdrachtgever en 2 comakers). 

Samenspel tussen werkveld en talenten

In twee dagen wordt het vraagstuk omgezet naar een innovatief concept. Op donderdagochtend 27 juni, pitch je met jouw partners jullie vraagstuk aan de verschillende teams. Vervolgens stellen de studenten en young professionals hun vragen en worden de teams gevormd om de vraagstukken. Deze gaan vervolgens aan de slag en werken het de eerste dag uit naar eerste oplossingsrichtingen. Vrijdagochtend 28 juni worden deze oplossingsrichtingen gedeeld en wordt jullie feedback en terugkoppeling gevraagd. Vervolgens wordt de oplossingsrichting verfijnd en uitgewerkt naar een concreet concept en business case. Aan het einde van de middag worden de concepten gepitcht aan de samenwerkingspartners en een jury.

Studenten en Young professionals kunnen zich hier aanmelden!

Programma

27 juni  
Presentatie vraagstukken
Keuze van vraagstukken en vormen teams
Analyse & ideegeneratie 
Concept oplossingsrichtingen

28 juni 
Presentatie en feedback oplossingsrichtingen
Uitwerken concept en prototyping
Pitching concept en business case
Jury beoordeling en prijsuitreiking concepten

Indienen voor 19 mei 2019

Heb jij een vraagstuk op het gebied van ‘Internet of Things in Onderhoud’, waarmee je aan de slag wilt? Meld je dan snel aan met een beknopte omschrijving en met bijvoorkeur een koppel. (1 opdrachtgever en twee bedrijven. Alleen kan ook, dan probeert Pioneering een koppel te maken). We hebben maximaal plek voor 5 vraagstukken van Pioneers. Beoordeling voor plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding.

 

Jan Kamphuis
Digitalisering & Informatisering
Stichting Pioneering

 

Home > Activiteiten > Hackaton 'Internet of Things in Onderhoud'