Laat je inspireren bij het Pioneering Café!Zien we jou ook op 6 juli?
Alles weten over hergebruik in de GWW?Kom 3 juli naar de kennissessie
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKennisdelen en inpireren!
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Blog

Infraroodverwarming: wordt de belofte waargemaakt?

Het afgelopen jaar hebben we wekelijks berichten kunnen lezen over het naderende afscheid van aardgas als bron voor de warmtevoorziening van onze gebouwen. De oude vertrouwde CV-ketel, het zekerheidje in elke woning, is ten dode opgeschreven. Maar wat komt er voor in de plaats? De verschillende aanbieders staan te dringen om de leidende rol van de CV-KETEL over te nemen. Warmtenetten, warmtepompen, biogas, infraroodverwarming. Maar de alleenheerschappij zal nooit meer zo groot zijn. Interessa...

Lees verder

IDF voor de brandweer

De Brandweer heeft te maken met een maatschappij die continue verandert. Zij wil hierop snel en adequaat kunnen inspelen. Dit geldt ook voor de huisvesting van de Brandweer. Het is ook wenselijk dat de huisvesting zich nog beter en sneller kan aanpassen aan deze veranderende omstandigheden. IDF brandweerkazernes (industrieel-duurzaam-flexibel) hebben veel voordelen en zouden een goede oplossing hiervoor kunnen zijn.

Lees verder

LandschapLodge: duurzaam gefabriceerd vakantieverblijf

Een zelfvoorzienend vakantiehuis dat je binnen één dag op een locatie kunt bouwen: dat is de LandschapLodge. Wij zagen meteen de potentie en de mogelijkheden. Tijdens een bijeenkomst van Stichting Pioneering (i.s.m. DiT!L) een aantal jaar geleden, werd het idee voor de Lodge gepresenteerd. De Lodge moest doorontwikkeld worden en ze zochten deelnemers. Dit was perfect voor ons! 

Lees verder

 

Home > Bibliotheek > Blog