Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Blog

Huidige tekort aan heipalen: Praktijkvoorbeeld hoe de bouwsector marktkansen onbenut laat?

De bouwsector trekt weer aan, door de drukke orderportefeuille verdwijnt de trigger om te innoveren en nieuwe marktkansen te benutten weer naar de achtergrond. Dit, terwijl nieuwe trends en technologische ontwikkelingen juist nu uitgelezen kansen bieden. Kansen om nu en in de toekomst uit de prijsconcurrentie te blijven en een onderscheidende marktpositie op te bouwen.

Lees verder

Infraroodverwarming: wordt de belofte waargemaakt?

Het afgelopen jaar hebben we wekelijks berichten kunnen lezen over het naderende afscheid van aardgas als bron voor de warmtevoorziening van onze gebouwen. De oude vertrouwde CV-ketel, het zekerheidje in elke woning, is ten dode opgeschreven. Maar wat komt er voor in de plaats? De verschillende aanbieders staan te dringen om de leidende rol van de CV-KETEL over te nemen. Warmtenetten, warmtepompen, biogas, infraroodverwarming. Maar de alleenheerschappij zal nooit meer zo groot zijn. Interessa...

Lees verder

IDF voor de brandweer

De Brandweer heeft te maken met een maatschappij die continue verandert. Zij wil hierop snel en adequaat kunnen inspelen. Dit geldt ook voor de huisvesting van de Brandweer. Het is ook wenselijk dat de huisvesting zich nog beter en sneller kan aanpassen aan deze veranderende omstandigheden. IDF brandweerkazernes (industrieel-duurzaam-flexibel) hebben veel voordelen en zouden een goede oplossing hiervoor kunnen zijn.

Lees verder

LandschapLodge: duurzaam gefabriceerd vakantieverblijf

Een zelfvoorzienend vakantiehuis dat je binnen één dag op een locatie kunt bouwen: dat is de LandschapLodge. Wij zagen meteen de potentie en de mogelijkheden. Tijdens een bijeenkomst van Stichting Pioneering (i.s.m. DiT!L) een aantal jaar geleden, werd het idee voor de Lodge gepresenteerd. De Lodge moest doorontwikkeld worden en ze zochten deelnemers. Dit was perfect voor ons! 

Lees verder

 

Home > Bibliotheek > Blog