Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Gebroeders van der Geest winnen 4de Innovation Award

Datum bericht: 9 november 2012

Duurzame samenwerking en duurzame materialen goed voor eerste prijs

Op 7 november  is op het vierde jaarevenement van Stichting Pioneering wederom de Innovation Award uitgereikt. Dit jaar ging de prijs voor de meest vernieuwende ondernemer naar Gebr. Van der Geest, een schilder- en vastgoedonderhoudsbedrijf met een lange historie. Het familiebedrijf is opgericht in 1922 en wordt gerund door Bas en Dick van der Geest de 4e generatie directie.

Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde bij Gebr. Van der Geest. Innovaties worden geïnitieerd vanuit dit thema. Tijdens de Pioneering innovation award heeft Gebr. Van der Geest vanuit twee invalshoeken een toelichting geven op innovaties binnen het bedrijf.

1) Duurzame samenwerking

Gebr. Van der Geest vervult een voortrekkersrol als het gaat om het veranderen van samenwerking in de bouw en onderhoudsbranche. Zij heeft de overtuiging dat lange termijn samenwerking gebaseerd op vertrouwen tot betere oplossingen leidt dan traditioneel samenwerken met aanbestedingen, waarbij alleen de prijs doorslaggevend is en vooral wordt gekeken naar korte termijn gewin.

Gebr. Van der Geest geeft invulling aan deze nieuwe vorm van samenwerking met de methodiek resultaatgericht vastgoedonderhoud (RGVO).

Deze methodiek is volledig binnen het bedrijf ingevoerd en wordt inmiddels bij een groot aantal opdrachtgevers toegepast.

Afgelopen jaren heeft Gebr. Van der Geest i.s.m. Pioneering het initiatief genomen deze samenwerkingsmethodiek in de regio verder te ontwikkelen en toe te passen bij zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers.

2) Duurzame materialen

Op het gebied van duurzame materialen heeft Gebr. Van der Geest een natuurverf ontwikkelt op basis van lijnolie. Deze verf die in de markt wordt gebracht onder de naam Rolsma lijnolieverf is zeer duurzaam, bestaat uit 100% plantaardige lijnolie en is oplosmiddelvrij.

Dit jaar heeft Gebr. Van der Geest het initiatief genomen om ook haar eigen vlas in de regio te verbouwen wat als grondstof dient voor het maken van de lijnolieverf.

Hierdoor kan het importeren van lijnolie uit het buitenland en het ontstaan van CO2 worden gereduceerd. Daarnaast leidt het verbouwen van vlas tot werkgelegenheid in Twente.

Met het project BETON (Biobased Economy Technology Oost Nederland) waarvan Gebr. Van der Geest projectleider is stimuleert het ook ander bedrijven met biobased ontwikkelingen.

Binnen het eigen bedrijf heeft dit onder andere geleidt tot het een kwasten-gel waarmee verspilling van kwasten sterk kan worden teruggebracht.

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Gebroeders van der Geest winnen 4de Innovation Award