Kennisdelen en ontmoeten
Praktijktraining BrandveiligheidAanmelden
brainstormen en kennisdelen
Regionaal verbinden
Kennisdelen in PICAANT
ProductontwikkelingAutarkische LandschapLodge

Leonardo Maker Festival Twente, Museum TwentseWelle

Datum bericht: 19 januari 2017

Pioneering brengt graag Het Maker Festival Twente onder uw aandacht. Het Maker Festival Twente vindt haar nieuwe thuisbasis in Roombeek Cultuurpark. Het is een goede plek waar creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht elkaar vinden en versterken!

 
20 & 21 mei 2017 - Roombeek Cultuurpark Enschede
Het leukste festival in Twente over het nut en plezier van dingen maken en bedenken!
www.makerfestivaltwente.nl

Op een mooi makers jaar!

Allereerst willen we jullie allen een gezond en gelukkig 2017 toewensen. Op veel creativiteit, vindingrijkheid en innovatie, op een mooi makers jaar!
 
2017: MFT nieuwe stijl

Het Maker Festival Twente vindt haar nieuwe thuisbasis in Roombeek Cultuurpark, waar ook Tetem gevestigd is. Het is een goede plek waar creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht elkaar vinden en versterken! Het MFT zal in 2017 voor het eerst een co-productie worden tussen Tetem en Museum TwentseWelle. We zijn blij met deze samenwerking! De website van het MFT heeft een ware metamorfose ondergaan: nieuw logo en nieuwe look. Met de foto’s en verhalen zetten we in op creatie, innovatie en beleving!
 
 
Thema 2017: Leonardo de uitvinder

Vanaf 2017 werkt het MFT ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. Daarmee garanderen we ook de voortdurende vernieuwing van het festival zelf. En met wie kan je beter beginnen dan met Leonardo da Vinci: de renaissancemens, de homo universalis, de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper. Als er iemand is die de weg heeft gewezen in tal van vakgebieden dan is het wel Leonardo, een genie het MFT méér dan waardig!
 
 

Meet-up Lieke van den Brink over haar Vliegmachien en De droom van het vliegen


“De mens zal met grote vleugels succesvol de lucht overwinnen en zich op haar verheffen kunnen”. Voor Leonardo da Vinci was het duidelijk: als mensen moeten we kunnen vliegen.
 
Lieke van den Brink, student industrieel ontwerpen aan de Universiteit Twente, vervult haar bachelor opdracht bij Museum TwentseWelle. Ze ontwierp een mechanische vliegmachien. Op 18 januari vertelt ze over haar ontwerp en gaat met het publiek in gesprek. De Vliegmachien zal tevens te zien zijn tijdens het MFT op 20 en 21 mei 2017.
 
Woensdag 18 januari 2017: inloop om 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur
Toegang: € 5 p.p. (inclusief een drankje)
Aanmelding: gewenst per mail op aanmeldingen@twentsewelle.nl o.v.v. De droom van het vliegen
Locatie: Museum TwentseWelle
 
 
Open call voor Makers

Makers kunnen nu zich aanmelden voor de Maker beurs of het Expert programma! Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers worden uitgenodigd om te laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden.

Het inschrijfformulier kan je vinden onder Makers. Aanmelden is mogelijk tot 30 april 2017.
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Leonardo Maker Festival Twente, Museum TwentseWelle