Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Pioneering aanwezig op Bouw Compleet Hardenberg

Datum bericht: 26 september 2017

Op 10 en 11 oktober deelt Pioneering kennis op de Bouw Compleet Hardenberg. De Pioneering werkplaats 'Noord West Overijssel' organiseert op 10 oktober een Pitch & Match op het gebied van Innovatieve materialen en producten. Op 11 oktober vindt de kennissessie Circulair Bouwen plaats.

 duurzaamheid in de bouw

Op het gebied van duurzaamheid in de bouw zijn er diverse innovatieve producten beschikbaar die niet bij het grote publiek bekend zijn en juist een interessante en alternatieve oplossing bieden voor toekomstbestendige gebouwen.

Bedrijven en leveranciers tonen de deelnemers door middel van pitches hun noviteiten en beantwoorden graag uw vragen over deze producten.  

 

 

Programma

15.00 uur Welkom en korte toelichting nieuwe Pioneering projecten 
15.20 uur Presentatie duurzaamheid en energieneutraal 
Nieuwbouw moet vanaf 1 januari 2020 bijna energieneutraal zijn. Hoe realiseert u energieneutrale gebouwen waarin het aangenaam leven is? 
15.40 uur Pitches 'Noviteiten op het gebied van duurzame producten' 
Diverse noviteiten op het gebied van duurzaamheid in de woning- en utiliteitsbouw worden toegelicht. Dit zijn veelbelovende noviteiten die marktrijp zijn maar nog geen landelijke bekendheid hebben. 
16.20 uur  Terugkijk op de sessie met mogelijke match 
16.30 uur Netwerkborrel, napraten en verbinden van kennis, vraag en aanbod. 
 
Wilt u ook op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame ontwikkelingen? Heeft u zelf een innovatief product en bent u op zoek naar de juiste samenwerkingspartner? Dan zien wij u graag bij de Pitch & Match op 10 oktober 2017! Na aanmelding ontvangt u per mail een toegangscode voor de beurs 'Bouw Compleet Hardenberg'

kennissessie Circulair Bouwen

Op 11 oktober vindt de kennissessie Circulair Bouwen plaats. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een indruk van de laatste stand van zaken op het gebied van Circulair bouwen. In de presentatie zal worden uitgelegd welke noodzaak er is voor Nederland om in 2050 circulair te zijn (doelstelling overheid). Thema’s hierbij zijn de explosieve vraag naar grondstoffen, de afhankelijkheid van andere landen en de samenhang met het klimaat. Ook zal er worden ingegaan op wat Circulair Bouwen nu eigenlijk betekent, zoals het duurzaam ontwerpen, ontwikkelen, gebruiken, beheren en demonteren.

 

Pioneering heeft zich tot doel gesteld om Circulair Bouwen in Oost Overijssel te stimuleren. Dit gebeurt door in Oost-Nederland in co-creatie projecten uit te voeren met bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en onderwijs. Met deze projecten worden breed stappen gezet in de richting van de circulaire economie en hierbij wordt kennis ontwikkeld en gedeeld. Op 11 oktober geven drie ontwikkelaars / bouwers een inkijk in hun business case. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende vormen van eigenaarschap waaronder huur, lease en terugname van producten en bouwdelen of gebouwen

 

Na aanmelding ontvangt u per mail een toegangscode voor de beurs 'Bouw Compleet Hardenberg'

  

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Pioneering aanwezig op Bouw Compleet Hardenberg