Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Opening eerste Landschapskamer

Datum bericht: 1 oktober 2017

De eerste Landschapkamer (LandschapLodge) is geplaatst op een prachtige plek bij erve ‘De Bölte’ aan de Dalweg 2 in Nutter. Op vrijdag 29 september 2017 is de Landschapkamer van het concept Landschaphotel geopend door gedeputeerde Hester Maij.

Michael Kok van Michael Kok Concepts en Joke Bults vanuit Pioneering verwelkomden de gasten in de boerderij achter de Landschapskamer. Daarna gaven Nicole Scholten Linde vanuit het perspectief van ondernemerschap bij boeren en Jacob van Olst vanuit de stichting DitL! een toelichting.

 

De Landschapkamer is speciaal voor de toepassing als hotelkamer in het landschap ontwikkeld voor het nieuwe hotelconcept Landschaphotel. Het hotelconcept is helemaal gericht op beleving van het landschap en ontmoetingen in en met het landschap. Dit concept levert een passend economisch model voor landschappen met hoge natuurwaarden en beleving.  zie www.landschaphotel.nl en www.drostes.nl. 

 

Wim Sturris van De Groot Vroomshoop gaf aan hoe de werkplaats IDF van Pioneering de ontwikkeling van de LandschapLodge gestart is. Martine Schipper van Schipperdouwesarchitectuur lichtte de vormgeving bestaande uit vier componenten toe en Berto Boeve van Loohuis installatiegroep gaf een uitleg over de autarkie van de LandschapLodge.

 

Tijdens de lunch konden de aanwezigen met een VR-bril kijken hoe de Landchaplodge geschikt is om op meerdere plekken en doeleinden in te zetten. Hierbij kun je denken aan strand, bos en water, privé of zakelijk. Ronald van der Weijden(360Creators.com)maakte hiervan ookeen filmpje dat je onderaan dit artikel kunt zien. Door je muisknop in te houden kun je in de omgeving rondkijken.

 

De LandschapLodge is zeer duurzaam en innovatief. Het gebouw is vrijwel geheel van hout, is autarkisch (zelfvoorzienend in energie) en kan dus off-grid (zonder aansluiting op nutsvoorzieningen) in het landschap worden geplaatst. Door een slimme combinatie van technieken zorgt de Landschapkamer het hele jaar door voor een comfortabel en aangenaam verblijf. De Landschapkamer is de eerste toepassing van het gebouwconcept LandschapLodge (www.landschaplodge.nl).

 

Nieuwschierig geworden naar deze prachtige vorm van overnachten? De Landschapskamer is te boeken via: https://www.drostes.nl/boerderij/landschapkamer/

 

Meer innovatienieuws omtrent de LandschapLodge vindt je hier.

 

 

 
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Opening eerste Landschapskamer