Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Pioneering geselecteerd met voorstel voor Innovatie Prestatie Contract ‘Waardecreatie door het meten van data van gebouwen, gebruikers en installaties’

Datum bericht: 20 november 2017

Op maandag 20 november is Pioneering een subsidieaanvraag ‘Innovatie Prestatie Contract’ toegekend ter hoogte van € 265.000. Met deze subsidie krijgen innovatieve partijen onder leiding van Pioneering de kans om samen te verder te innoveren op het thema ‘Waardecreatie door het meten van data van gebouwen, gebruikers en installaties’. Bij de uitwerking van het voorstel is nauw samengewerkt met het lectoraat Sustainable Building Technology & Materials van Saxion.

IPC subsidie voor innovatieve bedrijven

Met de subsidieaanvraag wil Pioneering en de deelnemende bedrijven innovatieve toepassingen van data vanuit de gebouwde omgeving een stimulans geven. Hiermee wordt een stimulans gegeven aan de doelstelling van Nederland om in 2050 een volledig duurzaam energiesysteem te hebben.

In Nederland zijn een groot aantal bedrijven bezig met innovatieve toepassingen van data vanuit de gebouwde omgeving. Het doel is vaak om producten, diensten of processen op de markt te zetten waarmee de resource-efficiency (bv. synchroniseren energieverbruik en winning) en gebruikersgemak (bv. slimme verlichting) verhoogd wordt of de prestatie van gebouwen en installaties (bv. energiegebruik en binnenklimaat) langdurig gewaarborgd kan worden.

Maatschappelijk belang

De deelnemende bedrijven vinden het van maatschappelijk belang om energiezuinigheid in gebouwen te stimuleren ter reductie van de emissie van broeikasgassen met als doel de beperking van klimaatverandering. Samen met deze innovatieve bedrijven wil Pioneering en Saxion in deze IPC zorgen voor verduurzaming van gebouwen en energiesystemen. Deze doelen worden behaald door de waardecreatie die ontstaat bij het gebruikmaken van meetdata.

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Pioneering geselecteerd met voorstel voor Innovatie Prestatie Contract ‘Waardecreatie door het meten van data van gebouwen, gebruikers en installaties’