Weten wat data voor je ontwerp kan doen?Workshop Parametrisch Otwerpen
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Terugblik op Pioneering Café 21st century skills

Datum bericht: 6 februari 2018

Voor het Pioneering Café '21st century skills’ waren we te gast bij ROZ. Wat wordt er aan skills gevraagd van personeel, leiderschap en de organisatie om toekomstbestendig te worden én blijven? Wat kunnen het onderwijs en de organisatie hierin doen en leren?
Werkplaats innovatieve processen met Power skills Bouwen aan de Toekomst. Bijdragen werden verzorgd door ROC Twente, ROZ Groep, Ajilon en Domijn.

Bert Timmerman en Joep Latka deelden hoe de powerskills (ondernemendheid, creativiteit, aanpassingsvermogen en relatiebeheer) een plek krijgen in het onderwijs bij het ROC van Twente. Joep loopt stage in zijn eigen onderneming. Voor hem de beste plek om te werken aan zijn power skills.

 

Gerard Bauhuis van Ajilon stelt dat Ajilon de mens op 1 zet en de klant op 2. Als een individu doet wat hij leuk vindt en waar hij gelukkig van wordt, dan wordt de klant dat als vanzelf ook. Dat vraagt ook van bedrijven dat ze meer zouden moeten kijken naar competenties van medewerkers, zodat ze die een plek kunnen geven.

Diane Hemstra deelt de transitie die Domijn heeft doorgemaakt naar een organisatie met een platte structuur. Daardoor sluit Domijn beter aan bij de veranderende wereld, de verwachting die huurders hebben van een woningcorporatie en het talent van iedere medewerker. Een groot deel van de medewerkers is actief betrokken bij die transitie. Er is veel ruimte ontstaan om buiten de gebaande paden te treden. De belangrijkste tip van Diane: gewoon doen en fouten durven maken!

Een levendige discussie volgde over thema’s als baanzekerheid versus werkzekerheid; zonder softskills geen werk en hoe zorg je ervoor dat een oudere generatie ook mee beweegt met de softskills die jonge medewerkers meenemen?

 

Het volgende Pioneering Cafe is op 15 maart: Technologie van het verduurzamen. Klik hier voor de uitnodiging.

 

 
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Terugblik op Pioneering Café 21st century skills