Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Winnaars van haalbaarbeidsonderzoek ‘Off grid nieuwbouw Reggewoon' van start

Datum bericht: 1 oktober 2018

Woningcorporatie Reggewoon, Nijhoff Architecten en Dr. Ten hebben de prijsvraag Smart Smarter SmartEAST van stichting Pioneering gewonnen. Op dinsdag 25 september zijn deze partijen, onder leiding van Pioneering chef Gerard Salemink, gestart om met elkaar de haalbaarheid te onderzoeken van de toepassing van een zeezoutbatterij in een nieuw te bouwen off-grid levensloopgeschikt in Wierden.

Duurzaamheidsambities

De aftrap werd gedaan door John Olde Olthof, directeur Reggewoon. Hij schetste de context, de doelgroep en de duurzaamheidsambities van Reggewoon. Daarna gaf Marnix ten Kortenaar, de ontwikkelaar van de zoutbatterij en eigenaar vanuit Dr Ten, een toelichting op de werking en mogelijkheden van “zout als witte motor”.

Zeezoutbatterij

Met deze eerste gesprekken is het haalbaarheidsonderzoek nu in gang gezet. Natuurlijk zijn er veel vragen die er oppoppen bij een innovatief traject als deze. Deze vragen zullen worden beantwoord in de komende tijd. Een ding is zeker: alle betrokkenen hebben veel energie en enthousiasme om de ambitie off grid in combinatie met passende woningen in een mooie omgeving te realiseren.
 
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Winnaars van haalbaarbeidsonderzoek ‘Off grid nieuwbouw Reggewoon' van start