Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Ondersteboven Bekeken 2 van 4

Datum bericht: 26 oktober 2018

Ondersteboven Bekeken is hét developmenttraject binnen de Pioneering Academy. Op 23 oktober was er de tweede bijeenkomst waarin High Potentials en directeuren elkaar de spiegel voor houden. Deze middag keken we terug op vier van de zeven uitwisselingsdagen en vertelde Dries Faems vanuit zijn onderzoek over hoe van open innovatie (samenwerken tussen organisatie) geen bloedbad te maken. Alles in het teken van ketenintegratie. Lees verder >

Tijdens deze bijeenkomst van het developmenttraject ‘Ondersteboven Bekeken’ deelden 4 high potentials hoe het was om voor één dag de plek van een directeur van een andere organisatie over te nemen. Jordi Hummelink (Rotsbouw) nam een dag de stoel over van Harry Rupert (Welbions). Sophie Oosterbroek zat een dag op de stoel van Egbert-Jan Rots (Rotsbouw). Marianne Ottevanger (Waterschap Vechtstromen) maakte plek voor Lennart Onwijn (Reggewoon) en Jimmy Berkel (Welbions) nam de stoel van Arjan van ’t Hul (Ter Steege Bouw en Vastgoed) over.

Tijdens de ontwikkelbijeenkomst deelden ze hun ervaringen en werden onderworpen aan kritische vragen en adviezen van alle andere deelnemers aan dit traject.
Dries Faems (WHU Otto Beisheim School of Management) gaf vervolgens een lezing over samenwerken bij open innovatie. 

De deelnemers doen mee voor hun persoonlijke ontwikkeling, en geven ook een organisatie-advies aan de directeuren van de deelnemende organisaties.

Hoe gaat Ondersteboven Bekeken verder?

Op 13 november is er weer een ontwikkelbijeenkomst en delen de andere deelnemers hun inzichten over een dag ‘Ondersteboven Bekeken’. Liesbeth Rijsdijk (Windesheim) verdiept de inzichten en ervaringen dan met een verhaal over ‘wicked vraagstukken’.

Op 11 december wordt deze eerste editie van Ondersteboven Bekeken afgesloten met een high tea met Menno Lanting.

De lezing die Menno Lanting daarna geeft over ‘disruptie’ is ook toegankelijk voor deelnemers die niet hebben meegedaan aan Ondersteboven Bekeken.

Aanmelden voor de lezing met Menno Lanting: bit.ly/mennolanting

En voor de volgende editie ‘Ondersteboven Bekeken’: bit.ly/obb2e

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Ondersteboven Bekeken 2 van 4