Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Brandweer zoekt testlocatie voor praktijkonderzoek!

Datum bericht: 29 oktober 2018

De laatste jaren is gebleken dat in woongebouwen met inpandige gangen/corridors een groot risico bestaat op snelle rookverspreiding buiten de woning waarin de brand is ontstaan. Deze situatie bemoeilijkt het vluchten van de bewoners. Daarnaast hebben we nog niet genoeg inzicht in de effectieve inzet(mogelijkheden) van de brandweer. Dit maakt deze incidenten een complexe en haast onmogelijke opdracht voor de brandweer en stelt de 1e bevelvoerder en OVD vaak voor dilemma’s bij het bepalen van een passende aanpak.

Daarom is Brandweer Twente op dit moment druk bezig met het voorbereiden van het experiment ‘Rookverspreiding in woongebouwen’. Met behulp van een praktijkexperiment in een echt gebouw met echt vuur en rook kan meer inzicht worden verkregen in deze snelle rookverspreiding en de verschillende inzettactieken die de brandweer kan toepassen.

Testlocatie gezocht

Voor dit onderzoek had de Brandweer tot voor kort een testlocatie, maar deze is helaas recent gecanceld. Heb jij als Pioneer een testlocatie die je hiervoor beschikbaar zou willen stellen of ken je een locatie die wellicht interessant is, meld dit dan via marloes.polman@ifv.nl! Hopelijk kunnen we op deze manier een geschikte testlocatie vinden. 
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Brandweer zoekt testlocatie voor praktijkonderzoek!