Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Extreme situaties door klimaatverandering

Datum bericht: 12 december 2018

Klimaatextremen nemen toe. We hebben vaker te maken met hevige neerslag, meer hitte en extreem droge periodes. Tegelijkertijd neemt door ontwikkeling van woningen en bedrijven de omvang van het bebouwde gebied toe, waardoor wateroverlast en hittestress frequenter voorkomen.

Met welke trends en ontwikkelingen krijgt Vechtstromen de komende jaren te maken? En hoe kijken anderen hier tegen aan? Wat verwachten ze van het waterschap? Hier gaat de Toekomstverkenning op in die onlangs gereed is gekomen.

Aanleiding om een Toekomstverkenning op te stellen zijn de waterschapsverkiezingen (op woensdag 20 maart 2019). Ze hopen dat ze hiermee partijen/groeperingen van bruikbare input voorzien in aanloop naar de verkiezingen en als gespreksstof bij de vorming van een nieuw bestuursakkoord.

In de Toekomstverkenning zijn trends en ontwikkelingen in beeld gebracht, onder meer op technologisch, demografisch en klimatologisch gebied. En er zijn interviews gehouden met mensen die Vechtstromen normaal gesproken niet dagelijks tegenkomen in hun werk zoals bijvoorbeeld een journalist, een theaterproducent of iemand van een woningbouwcorporatie. Dit heeft interessante gesprekken opgeleverd waarvan de verslagen zijn verwerkt in de Toekomstverkenning.

Lees hier de bijdrage van Rutger Vrielink, directeur bij Pioneering.

 

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Extreme situaties door klimaatverandering