Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Transitieagenda Circulair Bouwen Overijssel opgeleverd

Datum bericht: 15 februari 2019

Op 15 februari 2019 is tijdens de werksessie van de Woonkeuken de Transitieagenda Circulair Bouwen Overijssel door Jan Straatman (Balance & Result), mede namens Theo de Bruijn(Saxion) en Rutger Vrielink(Pioneering) aangeboden aan Hans van Norel, voorzitter van Bouwend Nederland. Balance & Result, Saxion en Pioneering hebben deze transitieagenda ontwikkeld in nauwe samenwerking met veel betrokkenen uit de sector: bouwers, installateurs, corporaties, gemeenten, kennisinstellingen en provincie Overijssel.

Deze transitieagenda Circulaire woning- en utiliteitsbouw Overijssel is tot stand gekomen door samenwerking van Theo de Bruijn, lector duurzame leefomgeving bij Saxion Hogeschool, Rutger Vrielink, directeur Pioneering, Jan Straatman, directeur Balance & Result en vertegenwoordiger van de Regieraad Bouw Oost Nederland en Liesbeth Engelsman, provincie Overijssel. Door deze samenwerking zijn expertise, netwerken, onderzoek, onderwijs en praktijk met elkaar verbonden.
 
De ontwikkeling van deze transitieagenda voelde als een rollercoaster. Iedereen lijkt door het circulaire virus gegrepen, het aantal initiatieven en de hoeveelheid literatuur zijn overweldigend. Je zou bijna de indruk krijgen dat circulariteit al gemeengoed is. Niets is minder waar. Het is eerder zaadje dat ontkiemt en dat nog veel ‘zorg’ nodig heeft om uit te groeien tot een volwassen bos. We worden blij van de planters die ook zaaien, pionieren en meewerken om kiemen tot wasdom te brengen. Overijssel is er daar een van, een provincie die zorgt voor een vruchtbare voedingsbodem. Dat is ook nodig, want de bouw- en installatiesector kan veel, maar kan wel wat steun gebruiken. Het zijn doeners die willen experimenteren en leren. Daag ze uit, geef ze tijd, ruimte en armslag, dan brengen zij het in praktijk.
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Transitieagenda Circulair Bouwen Overijssel opgeleverd