Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

VAN WAARDEVERNIETIGING NAAR BUSINESSKANSEN

Datum bericht: 4 maart 2019

In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. Dan begint het pas. Rondom de Product Life Cycle kan op vele manieren waarde worden gecreëerd voor zowel het bedrijf, de gebruikers en de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van producten en materialen, verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen of het verduurzamen van je productieproces. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen en businesskansen voor organisaties.

Deze nieuwe vormen van waardeketens en modellen zijn onmisbaar. Het ontwerp is daarbij de motor om tot meer circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. De eerste van de drie CIRCO-Tracks start in april met het thema Circulaire Gebouwinstallaties. De thema’s voor de overige twee CIRCO-Tracks zijn nog niet bepaald. Wil je hieraan deelnemen? Laat je interesse aan ons weten via het formulier onderaan deze pagina.
 

Eerste track: Circulaire Gebouwinstallaties

 
Vanaf april starten we met de eerste CIRCO-Track, gericht op circulaire gebouwinstallaties. Tijdens een serie van drie workshops ga je aan de hand van een circulaire design methodologie aan de slag met het creëren van nieuwe business en samenwerking rondom circulaire gebouwinstallaties, gebruikmakend van hernieuwbare energie. Het doel van deze CIRCO-Track is om de ontwikkeling en toepassing van installaties een stap verder te brengen: van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulair ontwikkelde, slimme, energie-neutrale of -positieve gebouwen.
 

Voor wie

 
Deze workshop wordt georganiseerd voor bedrijven uit de bouw- en installatie branches die circulair aan het ontwikkelen zijn of gaan en daarbij gefaciliteerd willen worden in het circulair design proces met praktische tools en kennis van experts in de branche. De Track biedt plaats aan 10 bedrijven. Van elk bedrijf doen twee mensen mee: iemand die op strategisch niveau betrokken is bij business development/marketing/sales en een tweede persoon die betrokken is bij design/productontwikkeling. Leer door interactie met andere bedrijven in de keten van productie, installatie en onderhoud van gebouw-installaties en (hernieuwbare-) energievoorzieningen.
 
Klik hier om je aan te melden voor deze track bij onze partner NovelT.
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > VAN WAARDEVERNIETIGING NAAR BUSINESSKANSEN