Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Energieneutraal verbouwen biedt kansen voor ondernemers in de bouw

Datum bericht: 18 april 2019

Steeds meer woningeigenaren denken na over het energieneutraal verbouwen van de woning. De gemeenten Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Zwartewaterland, Staphorst, Steenwijkerland en stichting Pioneering werken samen bij het ondersteunen van huiseigenaren met het energieneutraal maken van hun woning. Dit doen zij met het project 'Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel'.

In samenwerking met de Rabobank Vaart en Vechtstreek zijn de kansen voor het energieneutraal verbouwen op 10 april j.l. onder de aandacht gebracht van ondernemers in de bouw. Gerard Salemink, duurzaamheidexpert vanuit Pioneering en het lectoraat Innovatieve Technologie in de Bouw van Saxion, ging in zijn presentaties in op de mogelijkheden die er zijn om een energieneutrale verbouwing te standaardiseren. Jan Nieuwveld, EnergieneutraalCoach vanuit SeinENergie ging in op de overstap van EPC op BENG en liet de aanwezigen door de ogen van een woningeigenaar kijken naar de ingewikkelde keuzes die een woningeigenaar maakt bij een verbouwing.

Er is recent op basis van de ontwikkelde standaardaanpak een kieswijzer uitgebracht voor het energieneutraal verbouwen van een particuliere woning. Hierin wordt ingegaan op basisuitgangspunten en volgorde bij het bepalen van benodigde maatregelen. Een zeer handig hulpmiddel voor zowel bouwbedrijven, installateurs, adviseurs als particuliere woningeigenaren aldus de aanwezigen.  Lees de kieswijzer hier.

 

 

 

 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Energieneutraal verbouwen biedt kansen voor ondernemers in de bouw