Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Vacature Directeur Pioneering (0,5 fte) per 1 september

Datum bericht: 20 juni 2019

Pioneering heeft per 1 september 2019 een vacature voor de functie van directeur(0,5fte). Rutger Vrielink heeft, als directeur van Pioneering, de afgelopen 4,5 jaar gewerkt aan de transitie van Pioneering. Onder zijn leiding is Pioneering doorgegroeid naar een 2.0 projectorganisatie, die maatschappelijke vraagstukken helpt oplossen door middel van innovatie in product of proces. Rutger gaat per 1 september 2019 fulltime naar Woningcorporatie Domijn. In de functie van manager Strategie en Innovatie zal hij de komende jaren deze afdeling vorm gaan geven en leiden. Hiermee ontstaat er een vacature voor een nieuwe directeur die de ingezette koers van Pioneering op langere termijn kan voortzetten en de innovatieve, dynamische bouwbrede organisatie, consolideren.

Pioneering is een dynamische organisatie met meer dan 230 deelnemers en partnerorganisaties die gezamenlijk innovatieve projecten uitvoeren en kennisdelen in geheel Oost Nederland. Binnen Pioneering zijn een zestal belangrijke en veelbelovende themalijnen naar de toekomst uitgezet. Deze thema’s vormen samen een programma om de gebouwde omgeving te mooier, beter en duurzamer te maken. De bouw en infra als onderdeel van de oplossing. De thema’s zullen de komende jaren gevuld worden met meerdere projecten en activiteiten waarin intensief samengewerkt wordt door de 4 O’s in Oost NL.

Profiel directeur Stichting Pioneering

Directeur (0,5 fte)
 

De opgave

 
Stichting Pioneering is het platform voor vernieuwers in de bouw en infra in Oost-Nederland. Opgericht in 2008, heeft Pioneering zich ontwikkeld tot een netwerk van circa 230 deelnemers. Hierbinnen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties in producten, technologieën, markten en diensten. Pioneering wil haar doelstelling bereiken door het bevorderen van de onderlinge samenwerking van het netwerk met stakeholders die actief zijn in de gebouwde omgeving door het uitvoeren van innovatieprogramma’s in Twente, regio Zwolle en Gelderland.
 
Pioneering heeft zich ontwikkeld tot een projectorganisatie, waarbij samenwerking van de bouwsector met een breed scala aan kennisinstellingen centraal staat, ook buiten de bouwsector. Cross-overs vanuit de maakindustrie en andere sectoren kunnen de innovatie een nieuwe impuls geven. Projecten worden zowel markt-gestuurd geïnitieerd alsook vanuit maatschappelijke opgaven vanuit de overheden, met een sluitend businessmodel. De ontwikkelde kennis en innovaties worden daadwerkelijk toegepast in zogenaamde Field Labs.
 
Meer dan tot dusver zullen projecten en programma’s worden geïnitieerd van grotere schaal en impact. Met het uitvoeren van deze activiteiten in meerdere regio’s wil Pioneering de kennis en slagkracht binnen de gehele bouw in Oost Nederland versterken en synergie creëren.

Werkzaamheden

  • Het werven en uitvoeren van marktgerichte projecten, waarbij het ontwikkelen van innovaties met de 4 O’s centraal staat
  • Het tot uitvoering brengen van nieuwe initiatieven, zoals het opzetten en inrichten van Field Labs
  • Werving van funding en financiering in alle mogelijke vormen voor projecten en programma’s
  • Het uitbouwen van de Pioneering Academy en Bouwinnovatie.TV
  • In samenspraak met bestuur, deelnemers en partners bepalen van de strategische koers en de gezamenlijke innovatieagenda voor de bouw en infra in Oost Nederland
  • Het verder versterken van de effectiviteit en de samenwerking tussen de drie Pioneering regio’s
  • Aansturen van de programmering en de medewerkers (15) binnen Pioneering
  • Aanspreekpunt voor het bestuur inzake de stichting en het programma
  • Bewaking en verantwoorden van afgesproken resultaten, zowel richting bestuur als opdrachtgevers

Profiel

 
· Ondernemend
· Leidinggevende ervaring
· Verbinder en netwerker
· In hoge mate bezit van communicatievaardigheden (presenteren, voorzitten etc)
· Kennis, netwerk en ervaring in de bouw
· Hoge mate van analytisch inzicht
· Creatief “Out of the Box” kunnen denken
· Krachtige persoonlijkheid die vast kan houden aan visie, kan enthousiasmeren en motiveren
· Hoge mate van pro-activiteit
· Ervaring met projectmanagement
· Academisch werk en denkniveau, bij voorkeur bedrijfskundige achtergrond
 

Interesse?

De werkzaamheden zullen geschieden op basis van een tijdelijk inhuurcontract of middels detachering met de intentie voor een langere termijn.
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Carmen Oude Wesselink (0640458019).
 
U kunt uw interesse kenbaar maken tot 4 juli door uw motivatiebrief met CV te richten aan Eelco Eerenberg, voorzitter Stichting Pioneering, en te sturen aan c.oudewesselink@pioneering.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Home > Bibliotheek > Nieuws > Vacature Directeur Pioneering (0,5 fte) per 1 september