Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Innovatie Galerij > Pilkington

Pilkington maakt bouwglastoepassingen met effectieve daglichtvoorziening, weerkaatsingsvermindering, verbeterde thermische prestatie en energieopwekking

De NSG Group, eigenaar van het merk Pilkington en tevens een van ‘s werelds meest toonaangevende glasproducenten, en Solaria, specialist op het gebied van PV-technologie, gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor de productie van oplossingen voor (gedeeltelijk) transparante BIPV's (Building Integrated Photovoltaics). 
 
De NSG Group heeft voor samenwerking met Solaria gekozen vanwege de doortastende BIPV-technologie en productieprocessen die het bedrijf hanteert, waarbij aantrekkelijke esthetiek, hoge energie-efficiëntie, en flexibiliteit met betrekking tot ontwerp samenkomen. 
 
De NSG Group beschikt over aanzienlijke ervaring op het gebied van hoge-efficiëntieoplossingen voor bouwglas en breidt momenteel de productlijn uit met BIVP, waar als onderdeel van een OEM-relatie de PowerView™-technologieën van Solaria in worden opgenomen. 
 
Het opzetten van een supply chain op basis van BIPV geeft aan dat de technologie nu commercieel kan worden aangepast voor grootschalig gebruik. De volgende stap is de integratie van BIPV in isolatieglas en glasproducten voor geveltoepassingen. 
 
De eerste glasproducten die het merk Pilkington dragen en in samenwerking met Solaria worden gemaakt, zijn bijvoorbeeld bouwglastoepassingen met effectieve daglichtvoorziening, weerkaatsingsvermindering, verbeterde thermische prestatie en energieopwekking. 
 
Besluitvormers in de bouwsector hebben nu via de productlijn van Pilkington toegang tot innovatieve oplossingen. Denk hierbij aan isolatieglas dat op grote schaal wordt gebruikt bij de bouw van (glazen) gevels. 
 
Daarnaast werkt de NSG Group met Solaria samen om de beste prestatie en hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid van aanvullende producten te garanderen, waaronder ‘active frit solutions’ en een oplossing voor bifaciale zonne-energie. 
 
Met dit complete gamma aan oplossingen voor zonne-energie beschikken architecten over BIPV-producten die traditionele glasproducten naadloos vervangen. Op deze manier kunnen ontwikkelaars streven naar een energie neutrale aanpak en het potentieel van gebouwen op het gebied van energieopwekking ontsluiten. 
 
De NSG Group lanceert de eerste reeks producten op de Europese markt en heeft concrete plannen om het Midden-Oosten hieraan toe te voegen, waarna het bedrijf verder wil uitbreiden. 

Home > Innovatie Galerij > Pilkington