Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Innovatie Galerij > Loohuis Installatietechniek

Innovatieve geprefabiceerde duurzame techniek

Loohuis Installatietechnieken is betrokken bij de door Van Wijnen ontwikkelde Nul-op-de-Meter (NOM) woning aan de Usselerweg in Enschede. Van Wijnen Eibergen en haar partners realiseerden in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats een rij van vijf energiezuinige woningen, waarvan de middelste volledig Nul-op de Meter is gerealiseerd.

 

In deze woning heeft Van Wijnen het All Electric In Dak principe toegepast. In een All Electric woning werkt alles op elektra waardoor een gasaansluiting niet nodig is. Het grote voordeel is dat de benodigde energie op schone wijze kan worden opgewekt. Als warmteopwekker wordt gebruik gemaakt van de geheel geïntegreerde warmtepomp oplossing van Dutch Heatpump Solutions (DHS).

 

De innovatie zit in de vergaande integratie en prefabricage van de verschillende installatieonderdelen. Voordelen zijn:

-         Een naadloze afstemming tussen bouw en installatie.

-         Hogere kwaliteit door prefabricage.

-         Minimaal benodigde ruimte in de woning.

 

Bovengenoemde NOM woning zal het komende half jaar door De Woonplaats en Van Wijnen tezamen als demonstratiewoning gebruikt worden. Loohuis zal gedurende deze periode de woning monitoren. De woning is bedoeld om belangstellenden te laten zien en te laten ervaren wat een NOM woning inhoudt en om voorlichting te geven over duurzaam bouwen en wonen. Voorafgaand heeft Van Wijnen samen met haar partners ook een mock-up gemaakt van deze installatie (zie foto).

 

Ook benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem gerust contact op met Van Wijnen of Loohuis Installatiegroep, zij helpen u graag verder.

 

 

Home > Innovatie Galerij > Loohuis Installatietechniek