Pioneering schrijft ter ere van haar jubileum de prijsvraag Smart, Smarter, SmartEAST uitDownload hier het innovatiebestand!
Pioneering schrijft ter ere van haar jubileum de prijsvraag Smart, Smarter, SmartEAST uitDownload hier het innovatiebestand!

Smart, Smarter, SmartEAST

Hoera! Pioneering is 10 jaar hét vliegwiel voor innovatie in de bouw en dat vieren we!
Met de prijsvraag Smart, Smarter, SmartEAST gaan we op zoek naar ideeën en oplossingen voor steden én dorpen. Zo werken we aan een nog slimmere regio: SmartEAST. 

Inmiddels zijn de twee winnende koppels van de prijsvraag bekend. Wil je meer weten, klik dan hier

SmartEAST prijsvraag

We organiseren een prijsvraag om ideeën en oplossingen te zoeken voor een aantal maatschappelijke vraagstukken in de bouw & infra van opdrachtgevers. 
SmartEAST is het thema van de prijsvraag. '
Smart' gaat over het versterken van één (of meer) van de 4 verschillende aspecten van een Smart City of Village: (Smart) people, mobility, environment en living.
Met de prijsvraag zoeken we Smart oplossingen en integrale antwoorden op de uitdagingen van deze tijd. Je kunt denken aan klimaatadaptatie (heftige regenval, hittestress), circulaire kringlopen en energietransitie. En aan slimme, ongekende samenwerkingen met de samenleving en/of met partners buiten de bouw- en infrasector. Pioneering gaat voor ‘Smart’ in de breedste zin. 

We hebben 7 uitdagende vraagstukken van 5 koplopers ontvangen. Het oplossen van ieder vraagstuk draagt bij aan een SmartEAST: een nog slimmere regio. Natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw (deel)oplossing voor de vraagstukken.

Wat valt er te winnen?

Een jury selecteert twee winnende inzendingen. Deze twee winnaars winnen beiden:

  • Een bedrag van €10.000 euro (ter vrije besteding aan het verder ontwikkelen van het winnende voorstel).
  • Ondersteuning van een projectmanager (t.w.v. €25.000) die door de organisator ter beschikking wordt gesteld om de haalbaarheid van het Voorstel te onderzoeken.
  • Regionale en landelijke publiciteit. 

Pioneering, Gemeente Dalfsen, Provincie Overijssel, Reggewoon, Saxion Hogescholen en Waterschap Vechtstromen gaan voor SmartEAST, doe je ook mee?!

Home > Prijsvraag