Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Water & Klimaat > E-plan voetpad

E-plan voetpad

Het project behelst twee nieuwe technieken die elkaar aanvullen.
Op een verzorgingsplaats wordt een voetpad en een deel van een parkeerstrook verlicht met led verlichting die wordt gevoed door zonne-energie.

De firma ROADLED heeft hiervoor een ontwerp en een proefmodel gemaakt. ROADLED ontwikkelt en produceert speciale wegmarkeringen op basis van unieke solar-LED techniek. De ingebouwde LED-verlichting in de wegmarkering werkt volledig autonoom, namelijk op zonne-energie. De Barrier is een vorm van wegmarkering die in de geleiderail wordt geplaatst. Dit product heeft exact de vorm van het Europese geleiderailprofiel en is eenvou­dig te monteren. Door de kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting in de Barrier, is de weg of bocht uiterst goed zichtbaar voor de weggebruiker. De Barrier on­derscheidt zich, ten opzichte van wegdekreflectoren, op duurzaamheid en kwaliteit.
Het ontwerp van ROADLED is getest in het laboratorium en de eerste ervaringen leren dat er voldoende lichtopbrengst is.

Maar wel of geen licht hangt ook af van de opbrengst van de zonne-energie. Met name in donkere winters is er te weinig zonne-energie om voldoende lichtopbrengst te genereren.

In Wageningen heeft het bedrijf  plant-e  een methode ontwikkeld om energie uit groeiende planten te  halen. Plant-e is een jong Nederlands bedrijf dat zich richt op het maken van producten waarmee elektriciteit opgewekt kan worden met planten. De technologie stelt hen in staat om elektriciteit te produceren met levende planten op praktisch elke locatie waar planten kunnen groeien en waar veel water aanwezig is. De technologie is gebaseerd op natuurlijke processen en is veilig voor zowel de plant als de omgeving.

Door deze twee technieken met elkaar te combineren, is het zowel op zonnige dagen als op donkere dagen mogelijk om voldoende duurzame energie op te wekken om het voetpad en de parkeerplaatsen te verlichten.

Home > Projecten > Water & Klimaat > E-plan voetpad