Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Water & Klimaat > WECT Twente

WECT Twente

Pioneering ondersteunt het initiatief Kenniscentrum WECT en nodigt deelnemers uit om hierover in contact te treden met Waterschap Vechtstromen. Het project wordt bovendien binnen stuurgroep INN2GWW behandeld als regionale innovatie.

Op de rioolwaterzuivering in Glanerbrug is het kenniscentrum WECT (Water Experimenteer Centrum Twente) gebouwd. Verschillende partners hebben gezamenlijk een experimenteerlocatie gerealiseerd gericht op water, voedingsstoffen en energie. In het WECT worden innovaties (door)ontwikkeld op het gebied van(afval)waterbehandeling, slibverwerking, waterhergebruik en membraantechnologie. 
 
Het kenniscentrum richt zich primair op partners binnen de (afval)waterketen waarmee kennis wordt uitgewisseld. Met de locatie op het terrein van waterschap Vechtstromen worden instanties in Oost Nederland de mogelijkheid geboden om innovaties te ontwikkelen.
 
Partners in het WECT zijn: Pentair X-Flow Enschede, Jotem Waterbehandeling Hengelo, RWB Water Services Almelo, Saxion Enschede en Waterschap Vechtstromen.
 
Naast het bieden van gelegenheid om innovaties te ontwikkelen in de experimenteerlocatie, is met de partners afgesproken om regelmatig kennis uit te wisselen op het gebied van innovaties en beleidsontwikkeling.
 

Home > Projecten > Water & Klimaat > WECT Twente