Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Innovatieve processen

Innovatieve processen

Doelstelling Innovatieve Processen

De wijze waarop de bouwsector en het bouwproces zijn georganiseerd kan efficiënter. Innovatie in het proces draagt bij aan minder versnippering, meer samenwerking en meer vertrouwen: onderling en van de consument. 

De werkplaats zet in op samenwerken (o.a. ketenintegratie en participatie), op goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap en op instrumenten die het proces ondersteunen (zoals BIM, Systems Engineering en LEAN). 

De werkplaats Innovatieve Processen gaat voor meer Noaberschap in de sector, gevraagd en ongevraagd. Dat betekent open staan voor elkaar, met respect voor een ieders verantwoordelijkheid, taak en kennis van binnen en buiten de sector.

Organisatie

De werkplaats Innovatieve Processen wordt georganiseerd rondom (toevallige) ontmoetingen: 1 op 1, tijdens kennis- en inspiratiesessies, op het feestelijke werkplaatssymposium en het Pioneering Jaarcongres. Deze ontmoetingen leiden tot programma's, grote en kleine “projecten”: Powered by Pioneering.
Powered by Pioneering laat (inter)nationaal zien hoe sterk en innovatief de Twentse bouwsector is.

De werkplaats staat onder leiding van de Werkplaatschef

Projecten

De werkplaats Innovatieve Processen initieert programma's en projecten rondom innovatieve processen. Pioneering kan in die projecten een rol hebben als klankbord, inspirator, onderzoeker, verbinder, procesbewaker en/of projectmanager. 
 
We blijven graag op de hoogte om ook jouw opgedane kennis en ervaringen opnieuw in te zetten als onderwerp tijdens de ontmoetingen, programma's en projecten.

 

De deelnemende bedrijven zijn:

 

 
 
 
 
 
 
     
         

 

Home > Projecten > Innovatieve processen