Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Human Capital > Asbest van het bedrijfsdak

Asbest van het bedrijfsdak

In Overijssel maakt een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheidsinstanties en onderzoek/onderwijs zich hard om voor eind 2018 - 80% van de asbestdaken van de bedrijfsgebouwen in Overijssel vervangen hebben door duurzame, energiezuinige daken.

Lokale aanpak

Het project Asbest van het bedrijfsdak gaat uit van een lokale aanpak. Gemeenten hebben, met de lokale bedrijvenkring, een faciliterende rol. Bij de aanpak zijn energie, herstructurering en werkklimaat belangrijke aandachtspunten.

Deelnemende partijen

 
Het samenwerkingsverband is groeiende. Op dit moment hebben onderstaande partijen zich aangesloten:
VNO-NCW Midden, Bouwend Nederland Regio Oost, Pioneering, UNETO-VNI en de gemeenten Almelo, Dalfsen, Enschede, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en Zwolle. Naar verwachting zullen de komende maanden meerdere gemeenten zich bij het samenwerkingsverband aansluiten.

Intentieovereenkomst

Staatssecretaris Mansveld heeft op 2 juni 2014 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project en deaanvulling op de intentieovereenkomst (pdf, 157 kB) getekend. Dezeintentieovereenkomst Asbest van het bedrijfsdak (pdf, 2,8 MB)is door verschillende gemeenten en samenwerkende partijen ondertekend. Als laatste door de gemeente Twenterand op 9 april 2015.
 
 

Home > Projecten > Human Capital > Asbest van het bedrijfsdak