Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Human Capital > LEAN

Twente Bouwt LEAN

“LEAN, je hebt er van gehoord, aan geproefd en onderdelen ervan in je werkmethodiek omarmt. Ben jij nieuwsgierig naar hoe je LEAN nog verder kunt ontwikkelen in de projecten die jij doet?” Met deze vraag begon voorjaar 2016 Twente bouwt LEAN.

LEAN wordt toegepast voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Er zijn aannemers en leveranciers die hier grote stappen mee maken. Het bouwproces overstijgt het bedrijfsproces. The next step is een LEAN bouwproces

Daarom is er bij Pioneering:

  • Het platform Twente bouwt LEAN
    Het Platform Twente bouwt LEAN is de plek waar opdrachtgevers en opdrachtnemers tijdens kennissessies projecten in brengen, inzichten delen en vervolgens toepassen in ieders eigen projecten. Ook op een online platform worden tools en showcases met elkaar gedeeld.
  • De leergang LEAN
    Sneller, beter, goedkoper. Hoe doe je dit in de praktijk? In de praktische leergang LEAN, die samen met Symbol en Saxion Hogescholen wordt opgezet, is er door een projectmatige aanpak aandacht voor samenwerken en vertrouwen.
  • De mogelijkheid voor stage en afstuderen op het gebied van LEAN.
  • Een overzicht van diverse incompany trainingen die perfect aansluiten bij Twente bouwt LEAN.


LEAN is dé werkwijze voor bouwprojecten waarin wordt gestreefd naar kwaliteit en rendement en waardoor innovatie mogelijk wordt.

Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen, Alferink Installatietechniek, De Woonplaats, Domijn, Woonbedrijf Ieder1, Janssen de Jong Bouw, Hegeman+, Hemink Groep, Raab Karcher, Royal Haskoning DHV, Rijkswaterstaat, Takkenkamp Isolatie, Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen bv, Trebbe, Van Wijnen, VBI, Witzand Bouwmaterialen en Symbol (Lean begeleiding).