Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Noord West Overijssel

Pioneering maakt kwartier in Noord West Overijssel

Sinds acht jaar is Pioneering dé aanjager van innovatie in de regio Twente en meer en meer in omliggende regio's. Wij stimuleren en faciliteren de bouwbranche hiermee op het creëren van een koploperspositie op het vlak van ondernemerschap, competentieversterking en innovatie. De behoefte aan initiatieven en ondersteuning rond vernieuwing van technologieën, producten, processen en markten leeft vanzelfsprekend ook breder in Oost Nederland. Daarom werkt Pioneering sinds kort aan een eigen werkplaats voor de regio Noord West Overijssel waar ondernemers, opdrachtgevers (gemeenten, corporaties) en kennisinstellingen samenwerken aan vernieuwend ondernemerschap in de bouw.

Noord West Overijssel, globaal het gebied Zwolle - Steenwijk - Hardenberg - Raalte, kenmerkt zich door haar bescheidenheid en stevige en nuchtere handelsmentaliteit. Er heerst een ‘aanpakkersmentaliteit’: schouders eronder zetten en de handen uit de mouwen willen steken. Vanuit een open houding voor nieuwe ontwikkelingen en met een blik naar buiten om gezamenlijk nieuwe kansen te creëren. Het midden- en kleinbedrijf bestaat vooral uit familiebedrijven die de motor vormen van de regionale economie. Ook in deze regio zijn, net als in Twente, van origine veel bouw- en installatiebedrijven. Dit zijn over het algemeen kleine tot middelgrote aannemersbedrijven, installateurs en glas-, schilders- en onderhoudsbedrijven.
 
Gertjan Brand is recent toegevoegd aan het Pioneering team om de werkplaats in Noord West Overijssel vorm te geven. Gertjan woont in deze regio en is voor de bouw, gemeenten en corporaties een bekend gezicht in energie-gerelateerde projecten voor o.a. Provincie Overijssel. Met zijn kennis en netwerk in de regio en vanuit een bottom-up benadering met ondernemers en organisaties die ‘willen, kunnen en doen’ gaat hij de Pioneering activiteiten uitbreidden naar het noordelijke deel van Oost Nederland. Gertjan gaat partijen verbinden, inspiratie en kennissessies rond relevante thema's opzetten en nieuwe innovatieprojecten opzetten. Uiteraard sluit hij aan op lokale initiatieven en stimuleert versterking daarvan door aan te haken bij de belangen van bouwgerelateerde partijen, corporaties en overheden. En door gemeenten en corporaties te helpen met hun opgaven door inzet van creativiteit en innovatievermogen uit de markt en van studenten.
 
Bestaande Pioneers vragen wij om collega's en relaties te attenderen op de Pioneering werkplaats Noord West Overijssel, om zo een rol te spelen in het vergroten van het netwerk van Pioneers in deze regio. Wij bieden oa een platform voor themagerichte bijeenkomsten en geven bedrijven, overheden en corporaties zo een podium om zichzelf en hun vernieuwing(en) te presenteren. Dit kunnen deelnemers tijdens onze maandelijkse Pioneering-cafés waarbij Pioneers elkaar inspireren in korte innovatiepitches en met de inmiddels succesvol gebleken Pioneering-themabijeenkomsten welke iedere werkplaats 5 keer per jaar organiseert. Zo ook de werkplaats Noord West Overijssel. Vanuit de werkplaatsbijeenkomsten en door opdrachtgevers met innovatieve marktpartijen te matchen werken we toe naar concrete innovatieprojecten waarbij ook de kennisinstellingen zijn aangehaakt. 
 
Ben je gevestigd in Noord West Overijssel of ken je bedrijven die goed in ons netwerk passen, neem dan gerust contact op met Gertjan Brand, chef werkplaats Pioneering Noord West Overijssel via g.brand@pioneering.nl. Gertjan is bekend met de regio en heeft een achtergrond in zowel vernieuwing en innovatie, verbinden van partijen, als het opzetten van initiatieven. Indien je nu al geïnteresserd bent in deelname, kijk dan op onze deelnamepagina voor het overzicht aan activiteiten en bijbehorende kosten!
 
Pioneering werkplaats Noord West Overijssel 
Gertjan Brand, chef werkplaats
g.brand@pioneering.nl  | 06 183 44 272
kantooradres regio: Meeleweg 87  Nieuwleusen
 
       
         
         

 

Home > Projecten > Noord West Overijssel