Ondersteboven Bekeken zet de gevestigde orde op de kopMeld je nu aan voor de tweede cursus!
Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKlik hier voor de events
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!
Leren van ervaring en kennis uit het netwerk!

Home > Projecten > Gelderland

Ook Gelderland pioneert én innoveert volop mee met hét netwerk voor de bouw in Oost Nederland

Pioneering is al bijna 10 jaar hèt platform voor kennisdelen en -ontwikkelen in de bouw en infra. Opgestart vanuit het Twentse maar inmiddels actief met initiatieven in alle regio's in Oost Nederland. De behoefte aan initiatieven en ondersteuning rond vernieuwing van technologieën, producten en processen leeft vanzelfsprekend ook breder in Oost Nederland. In Gelderland zijn we al actief, maar op basis van meerdere verzoeken vanuit Gelderse organisaties gaan we hier nader invulling aan geven.

Met de start van kwartiermaker Alfonso Wolbert, eigenaar van Arx Architecten in Hengelo(GL) en daarmee bekend met de bouw in deze regio, geven we Pioneering Geldeland een gezicht en aanjager. Door krachten te bundelen en samen te werken met bestaande initiatieven in Gelderland op het gebied van vernieuwing in de bouw, gaan we kennisdelen en innovatieactiviteiten uitbreiden voor en door Ondernemers, Overheden en Kennisinstellingen in de regio.

Pioneering levert met haar deelnemers een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken door het uitvoeren van diverse innovatieprogramma's en activiteiten. Veel van deze vraagstukken zijn regio-overstijgend. Het is dan ook een natuurlijke stap om na Midden en Noordwest Overijssel, ook in Gelderland kennis te bundelen en een boost te geven aan innovatie in de bouw en infra. Er liggen concrete kansen voor Pioneers uit Gelderland om innovatieprojecten op te starten en bijbehorende geldstromen en subsidies hierbij te realiseren. 

“Alweer even geleden kwam ik in contact met Pioneering,” zegt Alfonso Wolbert. “Ik kende het als innovatieplatform voor de bouw en wist dat ze zeer actief is in Twente en omliggende regio’s. Nu ben ik samen met mijn partner Jan Willem van de Groep al enige jaren bezig om duurzame innovatie van de bouw te stimuleren in Nederland vanuit ‘ARXLabs’. Gezien de nadrukkelijke overlap van de doelstellingen leek het ons logisch om te kijken op welke wijze we elkaar zouden kunnen versterken.” Als geboren Twentenaar, getogen in de Achterhoek en bovendien al 35 jaar ondernemer, gelooft Alfonso Wolbert in een zakelijke houding maar wel met de gedachte dat er ruimte moet blijven voor creativiteit. Wij zijn dan ook blij dat hij ons team komt versterken om gezamenlijk de bouw, de opgaves én de regio’s te verbinden.

Pioneering is stevig verankerd in Overijssel. In tien jaar tijd hebben we een naam opgebouwd die ook gehoord wordt in Gelderland. De krachten worden verenigd om onze wederzijdse doelen te halen. Daarmee kunnen broer Overijssel en zus Gelderland, Oost Nederland op de kaart zetten als dé duurzame bouw- regio van ons land en daarmee naast het halen van duurzame (bouw-) innovatie doelen ook de werkgelegenheid een boost geven.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen en je ook aan te sluiten bij de Pioneers in Gelderland? Neem dan contact op met Alfonso Wolbert via a.wolbert@pioneering.nl.

   

 

Home > Projecten > Gelderland