Meld je nu aan voor een van onze de kennissessiesKennis delen en inspireren
Workshops en interactieve sessiesVoor én met deelnemers!

Home > Werkplaatsen > Conversie & Hergebruik > Doelstelling

Doelstelling

Proces van hergebruik tot een product maken

De werkplaats Conversie en Hergebruik wil deze doelstelling bereiken door een heldere procesbeschrijving, inclusief de te gebruiken tools (ontwikkeld door de werkplaats Conversie en Hergebruik of  door derden). Hiermee kan een gebouweigenaar kan vaststellen of hij zijn gebouw moeten slopen of hergebruiken. De werkplaats Conversie en Hergebruik gaat hiertoe actief eigenaren benaderen. Waarde, regelgeving, financiële haalbaarheid en dergelijke horen onderdeel te zijn van dit proces.

Van belemmering een kans maken

De werkplaats Conversie en Hergebruik wil kennis opdoen door het doen van onderzoek (bijvoorbeeld onderzoek naar de juridische belemmeringen) en door ervaring op te doen in concrete conversie- en hergebruikprojecten sterke concepten ontwikkelen die net het verschil maken van kansloos naar kansrijk.

Productontwikkeling

De werkplaats Conversie en Hergebruik wil slimme oplossingen ontwikkelen die conversie en hergebruik makkelijker en goedkoper maken. Deze oplossingen moeten aansluiten op de wensen van de eindgebruiker en toegevoegde waarde leveren aan conversie- en hergebruikprojecten.

De doelstelling van de werkplaats Conversie en Hergebruik van Pioneering is het verminderen van de bestaande leegstand door innovatieve processen of producten te ontwikkelen voor conversie en hergebruik.